Corona vs Oudenburg

In deze post wil ik jullie graag tonen wat de stad waar ik woon, Oudenburg, allemaal onderneemt in deze tijden. 

Oudenburg Helpt 

Op 20 maart lanceerde de stad Oudenburg een vrijwilligersplatform "Oudenburg Helpt". Maar twee jonge bewoners van de stad Oudenburg lanceerden hun eigen actie. Phaedra Delaere en haar vriend Kris Soete hebben meer dan honderd briefjes rondgedragen met daarop hun contactgegevens. De bedoeling van hun actie is om mensen te helpen met hun boodschappen als ze er zelf niet niet meer om kunnen gaan.
Ook hebben ze nog andere briefjes uitgedeeld met daarop een rood en groen logo, waarop mensen hun telefoonnummer kunnen noteren. Bewoners hangen dan dit logo aan de vooruit. Wie het rode blaadje uithangt, geeft aan hulp nodig te hebben. Wie het groene blaadje uithangt, toont aan hulp te bieden. Zo kan je zien wie er in jou straat of buurt hulp nodig heeft.

Bron: rv
Expeditie Zoo

Bron: onbekend

De jeuddienst is creatief aan de slag gegaan om de kindjes leuke activiteiten aan te bieden. Een eerste activiteit was een variant van de berenjacht, hier genaamd 'Expeditie Zoo' waarbij kinderen konden wandelen in de grootste zoo van de wereld, de Zoo van oudenburg. Ook hier in Oudenburg hebben vele bewoners massaal een beer voor hun ruit geplaatst. Vele kindjes in de buurt konden deze spotten. Zo werd de wandeling voor de kleintjes een stuk leuker en werd het een heus avontuur.



De paasvakantie 

De jeugddienst heeft ook tijdens de paasvakantie leuke activiteiten aangeboden voor de kindjes. Zo konden kinderen hun eigen paaspakketje krijgen als ze de tekening inkleurden die online stond, deze uithangen en in hun buurt minimum vijf paaseieren konden vinden. 
Bron: Stad Oudenburg

Door het Coronavirus werd de speelpleinwerking, alle kampen en andere activiteiten geannuleerd. De animatoren van de speelpleinwerking De Tunne bleef hierbij niet bij de pakken zitten. Elke dag hebben ze een aantal filmpjes gepost met daarop leuke activiteiten die de kindjes thuis konden uitvoeren.



Bron:








Reacties

  1. Hey Kaylee
    Leuk om te zien dat ook Oudenburg begaan is met zijn inwoners en zowel jong als oud probeert te helpen en te plezieren! Ook hier thuis hebben we een beertje voor het raam geplaatst omdat we het een leuk initiatief vinden die in meerdere steden van kracht is!
    Groetjes Delphine

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts